Inloggen

Vanwege het schrappen van de 19e etappe naar Tignes worden alleen de punten voor de truien toegekend.
Dit komt overeen met hoe de officiele Tour de France-organisatie deze etappe beschouwt.

Geachte deelnemer,

Van harte welkom bij deze 27e jaargang van het Tour de France spel “Tour en bloc”.
Samen met onze hoofdsponsors John Smit; AFD Adviesgroep en Optima Makelaardij gaan we er weer een mooi en sportief wielerspektakel van maken.

De 106e editie van de Tour begint op de Grote Markt in Brussel, vervolgens koersen de renners naar de Vogezen, dan naar de Pyreneeën, waarna de Tour in de Alpen in een definitieve plooi valt. Er staat ook een ploegentijdrit en een individuele tijdrit gepland, er zijn deze editie aanzienlijk minder kilometers tegen de klok opgenomen.
Op de derde dag wordt de grens naar Frankrijk overgestoken en koersen de renners via enkele ritten door de Champagnestreek naar de Vogezen, waar hen de eerste serieuze test bergop wacht. Sinds 2012 bezocht de Tour al driemaal La Planche des Belles Filles, maar deze keer vond men een nieuw pad met stijgingspercentages tot ruim 20%, krap honderd meter voor de aankomst. Spektakel gegarandeerd!

Via het Centraal Massief trekt de karavaan dan richting de Pyreneeën, waar aan het einde van de tweede week een individuele tijdrit in Pau op het menu staat. Daarna wachten twee zware etappes met aankomst bergop. De eerste ligt op de mythische Col du Tourmalet. Hierna volgt een aankomst op Prat d’Albis bij Foix, een nieuweling in het routeschema van de Tour.
In de Alpen zal de eindbalans worden opgemaakt. Eerst is er de rit naar Valloire met passages over de Izoard en de Galibier. Dan volgen twee korte bergetappes met eerst een aankomst bergop in Tignes, waarin onderweg voor het eerst sinds 2007 de Col d’Iseran moet worden bedwongen. Het drieluik in de Alpen wordt afgerond met een etappe naar Val Thorens.
Na drie weken weten we dan wie de opvolger is van Geraint Thomas, die vorig jaar in de elfde etappe de gele trui veroverde en die niet meer afstond.
Met een totale lengte van 3.460 kilometer belooft het wederom een spectaculaire ronde te worden.

Het Tour en Bloc spel van 2018 kende natuurlijk ook weer een nieuwe winnaar; Robbert Oud bleek aan het eind de allerbeste en nam hierdoor de beker over van Nick Ettes.
Het prijzenpakket bestaat ook dit jaar uit financiële - en andere prijzen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors uit Blokker en omgeving. Wij willen hen dan ook weer hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en vrijgevigheid.
Voor het inleveren van de strookjes kunt u terecht op onze Tour en bloc-site. Tevens kunt u hier de etappe-uitslagen, standen, columns en andere wetenswaardigheden terugvinden.

Wij wensen u veel “fietsplezier” en mocht u op- en/of aanmerkingen hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Ton “Tournotaris” Dekker zal ook deze 27e editie weer het doen en laten van de organisatie in de gaten houden. Hij is te bereiken onder nummer 06 13211368

De Organisatie:

  • Eric Alders
    06 52511364
  • Ton Dekker (notaris)
    06 13211368
  • Ruud Schouten
    06 46067354

De organisatie heeft een algemeen e-mail adres voor al uw vragen: tourenbloc@quicknet.nl
Bij betaling per bank verwachten wij dat het bedrag uiterlijk vrijdag 5 juli 2019 gestort is. Het bankrekeningnummer is: NL73RABO0161439624 onder vermelding van: Tour en bloc