Beste deelnemers,

In verband met de Corona-problematiek zal de traditionele slotavond van Tour en Bloc helaas op een andere wijze georganiseerd worden.
Vrijdag 25 september is er voor de dag- en bonusprijs winnaars vrije inloop van 20.00 tot 21.00 uur. Vanaf 21.00 uur is de top 25 van het Algemeen Klassement welkom in Het Gouden Hoofd om de prijzen in ontvangst te nemen. De laatste dag- en bonusprijs winnaars en de top 25 zullen tijdig benaderd worden.
Pech-, poedel, en aanwezigheidsprijsjes zullen dit jaar niet uitgereikt worden. Ook de traditionele loterij zal geen doorgang vinden.
Dit prijzengeld zal worden “overgeheveld” naar 2021, zodat er volgend jaar dubbel uitgepakt kan worden.

Bedankt en groeten, De Tourorganisatie.

De organisatie is van mening dat Tour En Bloc niet onder de Wet Kanspelen op internet valt omdat dit spel niet voor iedereen toegankelijk is. Dit spel is alleen bedoeld voor mensen uit de gemeente Drechterland en Hoorn. De organisatie bepaalt uiteindelijk wie hieraan deel mag nemen.

Tijdens de Tour de France zullen hier continue de actuele gegevens van Tour en Bloc te vinden zijn. Het is nu al mogelijk om de volgende informatie op te vragen:

 • Bekendste renners, een suggestie voor het kiezen van je renners
 • Ranglijst renners 2018, ook weer een suggestie voor het kiezen van je renners
 • Ranglijst deelnemers van 2018
 • De route van de Tour de France
 • De spelregels van Tour en Bloc

De ranglijsten van de deelnemers en de renners komen beschikbaar na de proloog en worden elke avond na de etappe vernieuwd, dit gebeurd ook met de dagprijzen en de etappe-uitslagen.


Geachte deelnemer,

Van harte welkom bij deze 28e jaargang van het Tour de France spel “Tour en bloc”.
Samen met onze hoofdsponsors John Smit; AFD Adviesgroep en Optima Makelaardij gaan we er weer een mooi en sportief wielerspektakel van maken.

De 107e editie van de Tour de France start op 29 augustus in Nice aan de Côte d’Azur om op zondag 20 september in Parijs te finishen. Al op de tweede dag moeten de klassementsrenners serieus aan de bak. In 187 kilometer serveert de Tour vier stevige beklimmingen. De laatste test bergop is een individuele tijdrit met finish op de steile La Planche des Belles Filles. Vanzelfsprekend staat er een formidabel startveld te popelen. Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic dagen namens Jumbo-Visma titelhouder Egan Bernal en viervoudig winnaar Chris Froome uit. Ook EF Education First brengt op het bergachtige parcours een sterke klimmersploeg op de been.

Er ligt een pittig parcours op de renners te wachten. De vele heuvel- en bergetappes bieden genoeg kansen aan de renners om te laten zien over welke klimkwaliteiten zij bezitten. Bergen die de renners onder andere moeten trotseren zijn de Col de Grand Calibier en de Col de la Loze. Tijdens de Tour de France worden er 21 etappes verreden, waarvan één individuele tijdrit, vier heuveletappes en maar liefst negen bergetappes. Er zijn in totaal twee rustdagen en de finish is traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs waar het peloton waarschijnlijk in een massasprint over de streep zal komen. Met een totale lengte van 3.470 kilometer belooft het wederom een spectaculaire ronde te worden.

Het Tour en Bloc spel van 2019 kende natuurlijk ook weer een nieuwe winnaar; Hank Schouten bleek aan het eind de allerbeste en nam hierdoor de beker over van Robbert Oud. Het prijzenpakket bestaat ook dit jaar uit financiële - en andere prijzen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors uit Blokker en omgeving. Wij willen hen dan ook weer hartelijk bedanken voor hun enthousiasme en vrijgevigheid. Voor het inleveren van de strookjes kunt u terecht op onze Tour en bloc-site. Tevens kunt u hier de etappe-uitslagen, standen, columns en andere wetenswaardigheden terugvinden.

Wij wensen u veel “fietsplezier” en mocht u op- en/of aanmerkingen hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Ton “Tournotaris” Dekker zal ook deze 28e editie weer het doen en laten van de organisatie in de gaten houden. Hij is te bereiken onder nummer 06 13211368

De Organisatie:

 • Eric Alders
  06 52511364
 • Ton Dekker (notaris)
  06 13211368
 • Ruud Schouten
  06 46067354

De organisatie heeft een algemeen e-mail adres voor al uw vragen: tourenbloc@quicknet.nl
Bij betaling per bank verwachten wij dat het bedrag uiterlijk vrijdag 28 augustus 2020 gestort is. Het bankrekeningnummer is: NL73RABO0161439624 onder vermelding van: Tour en bloc